Assen heeft nachtburgemeester: 'Het lijkt nu wel een echte stad'

Burgemeester Marco Out en Chris Garrit benoemen Zed tot nachtburgemeester (Rechten: RTV Drenthe/Jeroen Kelderman)
Burgemeester Marco Out en Chris Garrit benoemen Zed tot nachtburgemeester (Rechten: RTV Drenthe/Jeroen Kelderman)
ASSEN - Assen heeft sinds vanavond een nachtburgemeester: Erwin Ronald Zijlstra, in de stad beter bekend als Zed.
De eerste nachtburgemeester in Drenthe werd benoemd door burgemeester Marco Out en oud-nachtburgemeester van Groningen Chris Garrit. Zed krijgt de ambtsketen omgehangen terwijl de aanwezigen in de Asser Noabershop 'lang zal 'ie leven' zingen.
"Ik hoorde pas deze week dat dit ging gebeuren", aldus burgemeester Marco Out, die zijn collega veel succes wenst.

Een echte stad

"Assen begint op een echte stad te lijken", wordt in de zaal gefluisterd. De nachtburgemeester heeft ook een nachtraad, waar onder andere oud-politicus Willem Homan zit. "Heel veel mensen wisten er nog niets van", reageert Zed op zijn benoeming. Oud-nachtburgemeester Garrit droeg de ondernemer en muzikant voor. Hij vond dat Drenthe toe is aan een nachtburgemeester.
De meeste grote Nederlandse steden, zoals Rotterdam, Amsterdam en Den Haag hebben al jaren een nachtburgemeester.

Groningen

Chris Garrit was vanaf 2011 tot vorig jaar de nachtburgemeester van Groningen. Hij had het doel om de cultuur te bevorderen en zat in de organisatie van het Gideon Festival en het Groninsch Peil, maar organiseerde ook de 'Ode aan de Oostwand', ter afscheid van de Oostwand van de Grote Markt. Dit jaar nam Oelinda de Vries het stokje van Garrit over.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.