Wordt Youri Loen de sleutelspeler van FC Emmen?

VOETBAL - Liet NAC na de 3-0 de teugels wat vieren of zorgde de dubbele wissel aan Emmen-zijde voor meer elan en vooral meer gevaar? Dat is de grote vraag, waar pas over vier weken antwoord een antwoord op gaat komen. Toch liet invaller Youri Loen in 35 minuten tijd zien dat hij als diepste middenvelder veel in zijn mars heeft. Is hij dan de sleutel naar succes voor FC Emmen?

De treffer, na een mooie loopactie van de invaller en een prachtige pass van Henk Bos, was daar natuurlijk het beste voorbeeld van maar ook na de 3-1 wisten Bos (die een linie zakte) en Loen elkaar blindelings te vinden. "Als ik iets beter was geweest in mijn aannames dan had ik ook nog wel een tweede treffer kunnen maken", aldus Loen. 

Shoppen of toch niet? 
Door zijn sterke optreden lijkt Loen wel eens de sleutelspeler te kunnen worden van FC Emmen na de winterstop. De roep om doelpunten, van een spits of een diepgaande middenvelder werd de laatste weken steeds groter. Welicht hoeft Dick Lukkien, die al liet weten te hopen op een buitenkansje in de winterstop, niet eens te shoppen in de komende transferperiode. Loen zelf "Ik hoop dat ik de sleutel ben. want ik denk wel dat er wat moet veranderen. Als we hoger willen eindigen moeten we meer scoren."  

"Ik heb scorend vermogen" 
De middenvelder vervolgt: "Ik weet in ieder geval dat ik scorend vermogen heb en ik denk dat ik de trainer het heel moeilijk aan het maken ben. In de tweede helft van het seizoen wil ik basisspeler worden, want in de duels die ik ben ingevallen heb ik laten zien dat ik een meerwaarde ben voor FC Emmen." 

Lees ook: Machteloos FC Emmen helpt NAC aan zege
Deel dit artikel: