Carbid darten: 'Vinger op 't gattie en gewoon gaan'

TIENDEVEEN - De ballen vlogen flink in de rondte bij het open kampioenschap carbid darten in Tiendeveen. Het was alweer de zevende editie waarbij teams proberen wordt om met een melkbus een bal in de bull van een dartbord te schieten.

Dat dartbord is met cirkels op de grond getekend. Hoe dichter de bal bij de bull de grond raakt, hoe meer punten de teams krijgen.

'Je hoeft niet stoer te zijn'
22 teams streden om de titel. De teams bestonden vooral uit mannen, maar er waren ook twee vrouwenteams bij. "Nee, daar hoef je niet stoer voor te zijn", vertelt een van de vrouwelijke deelnemers enthousiast.

Richten is moeilijk
De meiden hebben nog niet veel geluk, "Alle ballen zijn naast het dartbord belandt", maar een echt geheim wapen hebben ze ook niet. "Vinger op 't gattie en gewoon gaan!"

Geluk
Het aantal teams dat meedoet aan het kampioenschap groeit elk jaar. Dat komt volgens organisator Bé IJmker omdat het een ludiek evenement is en je het verder nergens ziet. Een goeie tip voor de meiden om raak te schieten heeft hij niet. "Het is voor 75 procent geluk hebben."

De winst gaat uiteindelijk naar Team Zonneveld. Zij schieten 64 punten bijeen. Drie keer raken zij de bull.
Meer over dit onderwerp:
Tiendeveen Gemeente Hoogeveen carbid darten
Deel dit artikel: