Olhaco moet punten aan Compaen laten

VOLLEYBAL - Olhaco heeft de laatste wedstrijd van 2016 verloren. Compaen, de nummer drie van de ranglijst, was te sterk voor de ploeg uit Hoogeveen. De spannende derde set bleek het sleutelmoment van de wedstrijd te zijn. Ondanks het 1-3 verlies kan Olhaco terugzien op een goede eerste seizoenshelft in de Topdivisie.

Eerste set: 15-25
De nummer drie uit Oostzaan begon scherper aan de wedstrijd en nam een 4-1 voorsprong. De Hoogeveens waren niet attent en op bij een 4-9 achterstand nam coach Dennis Luider de eerste time-out. De gasten liepen niet verder uit, maar dichterbij kwam Olhaco niet en de achterstand bleef stabiel op vier a vijf punten. In de slotfase van de set liep Compaen weer verder uit en het won de set eenvoudig met 15-25.

Tweede set: 25-19
Olhaco begon beter aan de tweede set en kon tot 5-5 Compaen bijbenen. Toch sloegen de gasten het eerste gaatje van de set, maar Olhaco kwam op 12-12 weer langszij en het nam zelfs een 15-12 voorsprong. Olhaco liep vervolgens verder uit. In de slotfase kwam Compaen nog iets terug, maar op 24-19 sloeg Gert Jan Bril de setwinst binnen. 

Derde set: 24-26
Olhaco trok aan het begin van de derde set de goede lijn van de tweede door en nam een verdiende 8-3 voorsprong. Lang kon de ploeg van Dennis Luider hier niet van genieten. Op 10-9 nam Luider een time-out, omdat de voorsprong bijna was verdwenen. Olhaco kon de voorsprong nog even vasthouden, maar bij 12-12 nam Compaen weer de leiding. Maar Compaen kon ook niet doordrukken en op 18-18 kwam Olhaco weer langszij. In een zeer spannende slotfase kreeg Compaen het eerste setpoint, dat door Sander Kemperman werd weggeslagen. Het tweede setpoint was wel raak. Met een ace serveerden de gasten de set uit.  

Vierde set: 
Het verlies van de derde set dreunde aan het begin van de vierde set nog na. Al snel nam Compaen een 8-3 voorsprong. Maar zoals wel vaker dit seizoen, toonde Olhaco veerkracht. Het knokte zich weer in de wedstrijd en kwam bij 8-8 weer naast Compaen. Het vervolg van de vierde set leek een kopie van de derde. Beide ploegen deden weinig voor elkaar onder. Op 23-24 kregen de gasten het eerste matchpoint, maar dit werd weggewerkt door een goed blok. Op 26-25 kreeg Olhaco het eerste setpoint, maar ook dit punt werd weggewerkt. Even later werd het vierde matchpoint wel verzilverd en zo verloor Olhaco de vierde set met 29-27.

Olhaco-coach Dennis Luider: "Ik baal hier echt van. Vanavond had er écht meer ingezeten." En: "Het was een leerzame en zure avond. Maar goed, we doen nog steeds mee en hebben eerder al goede zaken gedaan." Promovendus Olhaco heeft veertien punten uit elf duels, staat daarmee op de achtste plaats en heeft dus vier ploegen onder zich.
Meer over dit onderwerp:
Volleybal Olhaco Hoogeveen
Deel dit artikel: