En nu: massaal de zaal in

VOETBAL - Na dit weekend zit de eerste seizoenshelft van het amateurvoetbal erop. De winterstop betekent echter niet vakantie en de voetballiefhebbers, zeker in Drenthe, hoeven zich niet te vervelen. Met drie zaalvoetbaltoernooien is er tussen Kerst en het tweede weekend in januari voldoende vertier.
bekijk hier:
40e editie van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi
Het grootste zaalvoetbaltoernooi van Nederland is toe aan haar veertigste editie. Wie wordt de opvolger van SC Erica, dat vorig jaar in de finale Rolder Boys versloeg? Honderd elftallen uit Drenthe, Groningen en Overijssel gaan strijden om de meest prestigieuze beker in de winterstop.
De voorrondes worden gespeeld op 27 december (in 20 hallen), dan blijven er vijftig teams over, die op 30 december de kwartfinales (in 10 hallen) gaan spelen. 25 teams spelen op 7 januari (in vijf hallen) de halve finalewedstrijden. De winnaars plaatsen zich voor de grote finale en de nummers 2 mogen in een tussenronde, op woensdag 11 januari, gaan uitmaken wie de zesde en laatste finalist wordt. De finaledag is op zaterdag 14 januari.
Gieten: 35e Univé Kerstzaalvoetbaltoernooi
vv Gieten organiseert alweer voor de 35e keer het Kerstzaalvoetbaltoernooi. Dit jaar strijden 30 teams om de titel. De poulefase start morgenavond al en duurt tot en met zaterdag 24 december. De halve finales staan gepland op 27, 28 en 29 december en op zaterdag 7 januari is de finale-avond. De titelhouder is WVV, dat vorig jaar was uitgesloten van deelname aan Protos Weering. De club uit Winschoten gaat haar titel in Gieten proberen te verdedigen.
Editie 29 van het Jan Bralten Toernooi
"Het toernooi met het hoogste niveau", aldus Jan Bralten. "Bij ons komen de topamateurs in actie en dat is zeker te zien aan het niveau van de wedstrijden. Twintig teams strijden op 21 en 22 december voor een finaleplaats op 29 december. Vorig jaar ging de titel naar d'Olde Veste'54.
Onze Club pakt groot uit met Protos Weering
U hoeft thuis vrijwel niets te missen van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi. De voorrondes en de kwartfinales zijn op www.rtvdrenthe.nl van minuut tot minuut (via een liveblog) te volgen en op zondag 8 januari staat de uitzending van Onze Club 22 minuten lang in het teken van de halve finales. De camera's zijn in vier van de vijf hallen aanwezig.
Live beelden
De tussenronde van het meest prestigieuze zaalvoetbaltoernooi, op woendag 11 januari, kunt u live (dus in beeld) via www.rtvdrenthe.nl zien en de finaledag is Onze Club van begin tot eind in de lucht. De poulewedstrijden tijdens de finaledag worden gestreamd, de halve finales en grote finale zijn te zien op TV Drenthe. Ook Radio Drenthe Sport doet verslag van de finale.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.