Initiatiefnemers windpark: Uitstel onverstandig

ASSEN - De oproep om windpark Drentse Monden en Oostermoer alsnog uit te stellen is onverstandig, zeggen de initiatiefnemers van het windpark.
De SP dient morgen in de Tweede Kamer een motie in over een bezinningsperiode met betrekking tot het windpark Drentse Monden en Oostermoer. De partij wordt ondersteund door de PvdA en het CDA.

"De klimaatverandering versnelt en de gevolgen daarvan worden steeds zichtbaarder. Het is in die context niet verstandig om dit concrete project dat veel duurzame energie zal leveren, uit te stellen", aldus initiatiefnemers Duurzame Energieproductie Exloërmond B.V., De Windvogel, Windpark Oostermoer Exploitatie B.V. en energiebedrijf Raedthuys Pure Energie.

De initiatiefnemers van het park roepen de Tweede Kamer op om het windpark juist te verdedigen. "Wij beseffen heel goed dat het voor de bewoners van dit gebied een grote verandering is, waar zij best veel moeite mee kunnen hebben. Maar wij wijzen op de klimaatverandering. Dat is niet iets van de verre toekomst, het is van nu. Het weer wordt door klimaatverandering extremer in Nederland."

De vergunningen voor het windpark zijn al verstrekt. Het is aan de Raad van State om over het plan voor dit windpark een uitspraak te doen. Deze wordt in de loop van 2017 verwacht.
Deel dit artikel: