René Gaastra van Stichting Mont Ventoux overleden

STEENWIJK/MEPPEL - René Gaastra uit Steenwijk is op 42-jarige leeftijd overleden. Gaastra's ziekte was de reden dat Stichting Mont Ventoux in 2007 werd opgericht.
Gaastra had een hersentumor. Hij vertelde zijn verhaal in de sportschool waar hij trainde. De eigenaar van die sportschool hoorde Gaastra's verhaal. "Hij zei tegen mij: jij hebt het zwaar, dan gaan wij het ook zwaar krijgen. Met jou gaan we de Mont Ventoux beklimmen", vertelde Gaastra in 2011.
Voorzitter Henk ten Hulscher van de Stichting Mont Ventoux laat aan RTV Drenthe weten dat hij en de stichting "ongelooflijk verdrietig" zijn. "Met het verhaal van René is onze stichting begonnen indertijd. Het zal bijzonder worden als we in februari met het nieuwe evenement starten. We zullen dan absoluut terugkijken op het leven van René en de betekenis van het verhaal van René. Het verhaal gaat door, dus dat vuur houden we wel brandend. Ik hoop dat we het verhaal van die vriendschap en doorzettingsvermogen weer hoog mogen houden tijdens de komende editie".
In het eerste jaar deden 45 mensen mee aan de beklimming. Afgelopen september was de tiende editie van het 'Groot verzet tegen kanker', zoals de actie van Stichting Mont Ventoux heet. Toen deden er zo'n 750 wandelaars en fietsers mee. In totaal werd toen bijna 900.000 euro opgehaald.

Een portret van René Gaastra uit 2011

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.