Organisatoren muziekweekend Pesse zijn Hoogeveners van het jaar

PESSE/HOOGEVEEN - Jack Reinders, Bernard ten Oever en Gerbrand Takens van de stichting Muziek 2000 Pesse zijn gekozen tot Hoogeveners van het Jaar 2016.
Dat werd vanavond bekend tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Hoogeveen.

Niets in de gaten
Het trio 'Hoogeveners van het Jaar' had vanavond in eerste instantie niets door. "Wij dachten dat we evenementenoverleg hadden. Wij waren hier trouw om half vijf. We wilden om half zes weggaan, maar we werden tegengehouden voor een biertje tijdens de nieuwjaarsreceptie. Nou, dan daagt er wel iets", vertelt Reinders.

"Het is hartstikke mooi", zegt Takens. "We organiseren het al vijftien jaar vol overgave. Het is een heel groot succes geworden. Het is ontstaan als een hobby en we vinden het allemaal mooi om te doen. Het succes is daar een gevolg van geweest. Dat is niet van vandaag op morgen gegaan, dus wij zijn er eigenlijk nooit zo mee bezig geweest."

Verbinding
In het juryrapport wordt het evenement geroemd. "Ze brengen mensen uit alle lagen van de bevolking in een goede sfeer bij elkaar en zorgen daarmee voor verbinding. Dat lukt al vele jaren. In 2016 voor de vijftiende keer."

Normaal, Kensington, Anouk, Golden Earring
In het verleden was Normaal vaak te gast op het dorpsfeest. Maar inmiddels is ook Status Quo in Pesse geweest en komen komend jaar Kensington, Anouk en de Golden Earring.

"Het is niet onze ambitie om daarin de grootste te worden. Het moet gewoon gemoedelijk en leuk blijven. Het belangrijkste is dat we gewoon heel veel plezier hebben. Dat is onze drijfveer", glundert Takens.

Regionale economie
Het juryrapport wijst ook op de economische spin-off. "Het evenement zit in de lift en wordt niet alleen bezocht door inwoners van Pesse. Het is goed voor de regionale economie."