'Achilles 1894-voetballer Traoré verdwenen'

'Rachid Traoré met de noorderzon vertrokken' (Rechten: archief RTV Drenthe)
'Rachid Traoré met de noorderzon vertrokken' (Rechten: archief RTV Drenthe)
ASSEN - Voetballer Rachid Traoré van Achilles 1894 uit Assen is rond Oud en Nieuw verdwenen uit de bed-, bad- en-broodopvang in het voormalige Formule 1-hotel in Groningen.
Waar Traoré momenteel verblijft is volgens de krant niet duidelijk. De 20-jarige geboren Burkinees stuurde kort voor Oud en Nieuw een WhatsApp-bericht aan vrienden en bekenden, dat volgens het Dagblad geïnterpreteerd kan worden als een afscheidsbericht.
"Hij dankt de ontvangers van dat appje voor hun steun en hulp, zegt een moeilijke beslissing te hebben genomen en ‘iets nieuws’ te willen proberen", aldus het Dagblad van het Noorden.

Groningen

Traoré, die op het Alfa-college in Groningen lessen volgt, verbleef sinds enkele weken in de bed-, bad- en-broodopvang in Groningen, nadat hij na een maandenlang verblijf in het vertrekcentrum in Ter Apel op straat belandde.
Lees meer: Grote onzekerheid rondom Achilles 1984-speler Traoré
Traoré is bijna vijf jaar in Nederland. Hij is uitgeprocedeerd. In januari vorig jaar meldde hij zich in het vertrekcentrum in Ter Apel. Daar werd hij voorbereid op een terugkeer naar Burkina Faso.
De ouders van Traoré kwamen in Burkina Faso om het leven. Hij wilde dolgraag een toekomst opbouwen in Nederland.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.