Recordaantal bezoekers voor De Nieuwe Kolk

De Nieuwe Kolk boekt een recordaantal bezoekers in 2016 (Rechten: archief RTV Drenthe)
De Nieuwe Kolk boekt een recordaantal bezoekers in 2016 (Rechten: archief RTV Drenthe)
ASSEN - Theater en bioscoop De Nieuwe Kolk heeft in 2016 een recordaantal bezoekers gehad. 171.000 mensen bezochten de bioscoop en er kwamen ruim 60.000 bezoekers af op het theater.
Directeur Hilko Folkeringa zegt enorm trots te zijn. "Na 166.000 bioscoopbezoekers in 2015 hadden we een gemiddelde van 152.500 bezoekers op jaarbasis begroot. Daar zijn we dus ruimschoots overheen gegaan." Het theater trok in 2015 nog 59.000 bezoekers.

Zwarte cijfers

"Het lijkt er heel sterk op dat we dit jaar gewoon weer richting de zwarte cijfers gaan", vertelt Folkeringa. Vorig jaar lukte dat De Nieuwe Kolk ook.
Lees meer: De Nieuwe Kolk trekt meer bezoekers dan verwachtNieuw businessplan na onderzoek
Een paar jaar geleden werd door de gemeente Assen nog onderzoek ingesteld naar het reilen en zeilen in De Nieuwe Kolk, vanwege tegenvallende cijfers. Vooral het aantal bezoekers aan theater en Centrum Beeldende Kunst (CBK) viel tegen. Daarop volgden bezuinigingen in de bedrijfsvoering en kwam er een nieuw businessplan met bijgestelde bezoekersaantallen. Inmiddels is het CBK opgeheven, en draait het theater alweer twee jaar beter dan begroot.

Nieuw onderzoek

Toch is er eind vorig jaar, in opdracht van de gemeente, een nieuw onderzoek gestart om te kijken hoe de situatie financieel nu is. Ook de staat van het gebouw wordt doorgelicht. De resultaten van dit onderzoek worden begin dit jaar bekendgemaakt.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.