Hotel Van der Valk bij Ter Borch opent vandaag

EELDERWOLDE - Vandaag opent het vierde Van der Valk Hotel in Drenthe. Het gaat om het hotel bij Eelderwolde, dat Hotel Groningen - Hoogkerk heet.
Van der Valk startte begin 2015 met de bouw. Het gaat om een hotel van 125 kamers op het bedrijventerrein Kranenburg-Zuid langs de A7. Daarnaast heeft het hotel een brasserie, een restaurant en verschillende zalen.
Het hotel is qua omvang vergelijkbaar met het Van der Valk Hotel in Assen. In het hotel zijn 100 mensen aan het werk, waarvan een aantal van de werknemers een afstand tot de arbeidsmarkt heeft.
Er is veel te doen geweest om het bedrijventerrein waar de Van der Valk wordt geopend. Eerst zou Groningen de grond kopen van Tynaarlo en die ontwikkelen als kantorenlocatie onder de naam Kranenburg Zuid. Toen de markt instortte, haakte Groningen af. Tynaarlo zat sindsdien met een braakliggend stuk grond in de maag. Na bemiddeling door een mediator is besloten dat Tynaarlo het terrein zou ontwikkelen, maar dan niet als kantorenlocatie.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.