Bouw zonnepark Groningen Airport Eelde is vertraagd

Een impressie van het zonnepark dat bij Groningen Airport Eelde moet komen
Een impressie van het zonnepark dat bij Groningen Airport Eelde moet komen © GroenLeven
EELDE - De bouw van een groot zonnepark rond de start- en landingsbaan van Groningen Airport Eelde loopt een half jaar vertraging op.
Een subsidieaanvraag voor het project bij de Rijksoverheid is afgewezen. Initiatiefnemer GroenLeven-Zonneparken wil niet zeggen om hoeveel geld het gaat. "Het is een aanvraag uit het potje voor stimulering van duurzame energie, dat geld maakt de bouw van het zonnepark mogelijk", aldus Bert Hendriks van GroenLeven.

Duizenden panelen

Het zonnepark met 77.000 panelen moet verrijzen in de driehoek tussen de landingsbanen. De initiatiefnemer werkt samen met Groningen Airport Eelde, de gemeente Tynaarlo en de provincie Drenthe. De tienduizenden zonnepanelen wekken genoeg stroom op voor ongeveer 5.500 huishoudens.
Lees meer: Bouwvergunning voor zonnepark op vliegveld Eelde
Te veel aanvragen
In maart start een nieuwe inschrijvingsperiode. GroenLeven doet dan opnieuw een aanvraag. "We verwachten dit keer aanzienlijk meer kans te maken", aldus Bert Hendriks van GroenLeven. "De vorige keer kwamen bij de overheid veel meer aanvragen binnen dan waar geld voor was."
Het ministerie van Economische Zaken heeft in maart een budget van 6 miljard euro beschikbaar. In juni wordt bekend of GroenLeven de subsidie dit keer wel krijgt.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.