Twentse ruiter Eric ten Cate de beste bij Indoor Hartje Drenthe

Winnaar Eric ten Cate met E.Lana (Rechten: Steven Stegen / RTV Drenthe)
Winnaar Eric ten Cate met E.Lana (Rechten: Steven Stegen / RTV Drenthe)
PAARDENSPORT - Eric ten Cate domineerde de finale van Indoor Hartje Drenthe in Beilen. De 29-jarige ruiter uit Geesteren won met E.Lana de Grote Prijs en eindigde met Blue Sky als derde. Bert-Jan Zuidema uit Linde werd tweede.
De parcoursbouwers Willem Schepers en Jos Brinkman maakten het de 46 deelnemende combinaties niet makkelijk. De hindernissen stonden hoog en de afstanden waren lastig. Negen combinaties wisten foutloos te blijven, waarbij zowel Eric ten Cate als Bert-Jan Zuidema met twee paarden tot de barrage wisten door te dringen.

Bonder vijfde

Maureen Bonder uit Schoonoord, vorig jaar winnares met Velcaro, startte met Filemon in de barrage als eerste en kreeg daarin een fout. Ze werd uiteindelijk nog vijfde. Eric ten Cate reed zijn eerste paard opnieuw foutloos rond. Hij zette met de schimmel Blue Sky een snelle 35.82 seconden op de klok. Gelijk daarna nam Bert-Jan Zuidema de leiding al over. De Drentse ruiter was met Fleurabella sneller: 34.87.
Aan die voorlopige stand wisten Daan van Geel uit Gees (met Djam), Beuadine Hollemans uit Veendam (Bella Diva) en Julian de Boer uit Nieuwleusen (Carollo) niets te veranderen.

Dappere poging

Bert-Jan Zuidema deed als voorlaatste deelnemer met zijn tweede paard Devlin nog een dappere poging om zijn eigen snelle tijd te verbeteren. Hij leek goed op weg, maar op de voorlaatste sprong schoot Devlin langs de hindernis.
Eric ten Cate kwam als laatste aan de start en de Twentse profruiter wist met E.Lana Zuidema met meer dan een seconde verschil te kloppen. "Het was een lastig parcours, maar mijn beide paarden voelden goed aan, dus ik durfde het wel aan om ervoor te gaan", aldus Ten Cate.
Duizend paarden
De 29e editie van Indoor Hartje Drenthe trok een recordaantal deelnemers. "Alleen al bij het springen hadden we over het hele concours duizend paarden", aldus een trotse penningmeester Gerard Limburg.
Hij kreeg net als zijn vrouw Reina, die inmiddels 25 jaar het secretariaat van de Stroomruiters runt, een onderscheiding van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.