'Gemeente Hoogeveen houdt zich niet aan beloftes'

HOOGEVEEN - De gemeente Hoogeveen komt haar beloftes niet na als Hollandscheveld geen rondweg krijgt. Prominent Hollandschevelder Bertus ten Caat schrijft dat in een open brief aan de gemeente.
Sinds de jaren zeventig wordt er al over een rondweg gesproken. Uiteindelijk werd de komst van de weg gekoppeld aan de ontwikkeling van bedrijventerrein Riegmeer. B en W in Hoogeveen willen nu Riegmeer en dus ook de rondweg in de ijskast zetten. ''We worden al vanaf 1976 aan het lijntje gehouden'', zegt Ten Caat. ''En in 1980 heeft de toenmalige wethouder Diephuis tijdens een voorlichtingsavond verklaard dat de rondweg er zou komen. Daar heb ik een geluidsfragment van. Op deze manier steeds maar weer de boel vooruitschuiven, daar maak je geen vrienden mee. Iedereen in Hollandscheveld is boos.''

Maar voor wethouder Ton Bargeman van Hoogeveen tellen de oude afspraken niet meer. ''Die werkelijkheid is veranderd'', zegt Bargeman. ''Hollandscheveld een verkeersriool noemen vind ik flauwekul. Er zijn wegen in Hoogeveen die veel drukker zijn. We hebben afgesproken dat we de rondweg aanleggen in relatie met Riegmeer. Een andere locatie zou kunnen betekenen dat we geld weggooien.''

PvdA en CDA in de gemeenteraad willen dat alle alternatieven voor de rondweg worden onderzocht. Donderdagavond praat de raad over de kwestie.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.