TNO en Goudappel zijn schuldeisers van Sensor City

Twee van de schuldeisers van het sensorbedrijf Sensor City zijn bekend (Rechten: archief RTV Drenthe)
Twee van de schuldeisers van het sensorbedrijf Sensor City zijn bekend (Rechten: archief RTV Drenthe)
ASSEN - Onderzoeksinstituut TNO en de Goudappel Groep in Deventer zijn twee van de schuldeisers van Sensor City in Assen.
Dat bevestigt voorzitter Rob Goossens van de Raad van Toezicht van Sensor City.
Gisteren werd bekend dat er beslag is gelegd op alle bezittingen van het sensorbedrijf. Daaronder valt ook het meetnetwerk van sensoren, dat in Assen de verkeersregelinstallaties aanstuurt en de toegang tot de parkeergarages.
Lees meer: Schuldeisers leggen beslag op Sensor City in Assen
TNO was als kennisinstituut ondermeer nauw betrokken bij het mobiliteitsproject Sensor City Mobility, een verkeersmanagementsysteem waarvoor het uitgebreide sensornetwerk in de provinciehoofdstad gebruikt werd. Bij 150 Assenaren werden hiervoor kastjes in de auto ingebouwd. Daarmee konden ze opstoppingen mijden.

Subsidiegeld

Dit project was financieel nog niet afgerond, omdat er nog subsidiegeld moet binnenkomen bij het sensorbedrijf. TNO moet daar ook van betaald worden. Ook de Goudappel Groep was bij dit project betrokken.

800.000 euro tekort

De schuldeisers hebben beslag laten leggen, omdat er al een tekort is van 800.000 euro bij Sensor City. Het instituut zit dicht tegen een faillissement aan, maar volgens voorzitter Goossens is de hoop gevestigd op de gemeente Assen, waar een reddingsplan is ingediend.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.