Nuis wint ook 1.000 meter in Berlijn

SCHAATSEN - Kjeld Nuis heeft zaterdag bij de vijfde wereldbeker in Berlijn ook de 1.000 meter op zijn naam geschreven. De schaatser uit Emmen zegevierde in een tijd van 1.08,25.
"Het was technisch een rit waar weinig op aan te merken was. Ik zat er super lekker in en ik kon hem tot de laatste meters goed doorrijden. Ik had geen teken van vermoeidheid onderweg en ik maakte geen foutjes. Ik ging gewoon diep zitten en ik ging gewoon hard", zegt Nuis na afloop.
Nuis verbeterde ook het baanrecord in Berlijn met drie-tiende. Het stond sinds november 2009 op naam van de Amerikaan Shani Davis (1.08,53).

Nog geen Olympisch ijs
De Emmenaar gaat zich nu opmaken voor het WK afstanden dat over twee weken op het Olympische ijs van Zuid-Korea wordt verreden.
"Er ligt nu nog geen ijs, dat is belachelijk. Dat het de Olympische ijsbaan is, daar probeer ik me niet teveel mee bezig te houden. Ik wil gewoon die wereldtitel, daar werk ik hard voor."

Podium

Kai Verbij, de Nederlandse kampioen op de 1.000 meter won vandaag in Berlijn het zilver op de 1.000 meter met 1.08,84. Het brons was voor de Noor Havard Holmefjord Lorentzen (1.09,03).
Nuis schreef vrijdag in Berlijn ook al de 1.500 meter op zijn naam. Voor de prijsvechter van Team LottoNL-Jumbo was het dit seizoen op de 1.000 meter zijn vierde wereldbekerzege. Het derde toernooi in december in Astana sloeg hij over. Toen won de Canadees Vincent De Haitre.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.