Eerste vel Drentsche Aa-postzegels in omloop

GIETEN - De eerste postzegels van de beekdalen Drentsche Aa en de Reest zijn uitgegeven. Burgemeester Eric van Oosterhout van de gemeente Aa en Hunze nam het eerste vel in ontvangst.
Op de postzegels is een deel van de kronkelende loop van de Drentsche Aa weergegeven. Links van de getekende beekloop staat op iedere postzegel in bordeauxrood een detail van een topografische kaart van het beekdal, met de aanduiding Nederland 2017.

Rechts van de getekende beekloop is een foto geplaatst van een markant monumentaal gebouw dat typerend is voor deze streek. Deze Saksische boerderij uit Anderen is een rijksmonument en stamt uit 1376. De boerderij brandde in 2011 af, maar werd daarna gerestaureerd.

Mooi Nederland
De serie Mooi Nederland van PostNL besteedt aandacht aan lokale geschiedenis, culturele rijkdom en landschappelijke schoonheid. Zo verschenen in de afgelopen jaren postzegels over vestingsteden, keramiek, streekdrachten, historische buitenplaatsen en vissersdorpen. In 2017 zijn de schijnwerpers gericht op Nederlandse beek- en rivierdalen. Ook het gebied rond rivier de Linge in Gelderland krijgt een postzegel.Deel dit artikel: