Genomineerden voor Drentse geschiedenisprijs bekend

ASSEN - Koert Broersma, de Historische Vereniging Annen en Sis Hoek- Beugeling zijn genomineerd voor de Drentse geschiedenisprijs. Dat heeft de jury bekendgemaakt.
De prijs van 1000 euro wordt sinds 2001 uitgereikt door de Drents Historische Vereniging aan een persoon, groep of instelling die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de Drentse geschiedschrijving.

Koert Broersma
Koert Broersma is genomineerd voor zijn boek 'Somebody Will Know Someday. Herinneringen aan Cuby & the Blizzards'. De vorig jaar verschenen bundel bevat verhalen over leven en werk en betekenis van Harry Muskee.


Historische Vereniging Annen
De tweede genomineerde is de Historische Vereniging Annen met het project 'Roelof Schuiling'. Met het project wil de vereniging de in 1854 in Annen geboren boerenzoon en grondlegger van het aardrijskunde-onderwijs in Nederland, eren met onder meer een wandelroute en een plaquette.


Sis Hoek-Beugeling
Sis Hoek-Beugeling houdt zich al jaren bezig met alle mogelijke vormen van de geschiedschrijving en erfgoedbeheer in Zuidoost-Drenthe. De nominatie geldt voor haar als een oeuvreprijs.


Stemmen
Er is dit jaar voor het eerst ook een publieksprijs. Mensen kunnen via de website van de Drentse Historische Vereniging nog tot 12 maart 12.00 uur stemmen op hun eigen voorkeur. Juryvoorzitter Ard van der Tuuk maakt de winnaar bekend in het Radio Drenthe-programma Drenthe Toen.

De prijs ging vorig jaar naar Thijs Rinsema voor zijn boek 'Tussenstation Meppel: Fritz Blasbalg op de vlucht voor Hitler'.