Grote kans dat gaswinning Wapse weer wordt toegestaan

Stilgelegde gaswinning in Wapse onder beperkte voorwaarden toegestaan (Rechten: archief RTV Drenthe)
Stilgelegde gaswinning in Wapse onder beperkte voorwaarden toegestaan (Rechten: archief RTV Drenthe)
WAPSE - De kans is groot dat de Raad van State de eerder stilgelegde gaswinning in Wapse onder beperkte voorwaarden gaat toestaan. Dat bleek tijdens een spoedprocedure van de Raad van State vandaag in Den Haag.
Op 23 januari werd door de rechtbank Noord-Nederland de gaswinning in Wapse stopgezet omdat de rechtbank vond dat Vermilion het afgelopen jaar te veel gas won, zonder daarvoor een uitgebreid Milieueffectrapport-onderzoek te hebben gedaan.
Lees meer: Gaswinning van Vermilion in Wapse stilgelegd
Onzin
Milieudefensie maakte daarom bezwaar. De rechtbank stelde vast dat Vermilion 60.000 kuub te veel gas heeft gewonnen. Volgens Vermilion is dit onzin en is de rechtbank van verkeerde gasmeetnormen uit gegaan.
Gaswinner Vermilion stapte daarop naar de Raad van State om de blokkade op te heffen.

Rechtszaak

Tijdens de rechtszaak in Den Haag uitte Milieudefensie welke gevolgen de gaswinning bij Wapse op de natuur en omgeving hebben. Een woordvoerder van Vermilion en de minister van Economische Zaken stellen dat er weinig schade is aan het milieu en de natuur.
Rechter en staatsraad Petra van der Beek-Gillissen wilde nog geen einduitspraak doen omdat er meer onderzoek nodig is naar de gebruikte gaswinberekeningsmethodes.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.