Stelling: Sportverenigingen mogen leden verplichten mee te doen aan clubacties

ASSEN - De Brabantse voetbalclub Bladella uit Bladel heeft vier jeugdspelers geroyeerd omdat ze te weinig loten hebben verkocht voor de jaarlijkse Nieuwjaarsloterij.
De jongens waren verplicht om voor 25 euro loten te verkopen, maar haalden dat aantal niet. Volgens de club is het al jaren de afspraak dat ouders bij te weinig verkochte loten van één euro het resterende bedrag tot 25 euro bijpassen. De ouders van de vier jongens weigerden dat. Met als resultaat dat de jongens werden geroyeerd.

Stelling
Wat vindt u, is het terecht dat Bladella de vier jeugdspelers heeft geroyeerd? Of mogen sportverenigingen dit niet van hun leden verlangen?Leste Ronde
Meepraten over de stelling van vandaag? Bel in de Leste Ronde tussen 17.30 en 18.00 uur naar 0592-331188 of kijk op Facebook.com/RTVDrenthe en laat uw reactie achter.

Vorige stelling

Gisteren vroegen we u of u zich iets aantrekt van seksueel getinte opmerkingen op straat. Bijna 58 procent van de stemmers gaf aan zich daar niets van aan te trekken, meer dan 42 procent doet dat wel. In totaal hebben 947 mensen gestemd.
Deel dit artikel: