OM seponeert zaak tegen verdachte van fatale woningbrand Emmen

EMMEN - Het Openbaar Ministerie seponeert de zaak tegen de vrouw (47) uit Emmen die wordt verdacht van brandstichting bij een huis aan de Weytackers in Emmen.

Volgens het OM is er te weinig bewijs. Daarom is de Emmense niet langer verdachte in de zaak. Bij de brand in februari vorig jaar kwam de 31-jarige Jessica Wever om het leven. Haar dochters van 6 en 8 jaar raakten zwaargewond.

De 47-jarige Emmense is de buurvrouw van het gezin. Ze werd in oktober opgepakt op verdenking van brandstichting.

Bewijs niet rond

"We kunnen het bewijs niet rond krijgen. Dat is vaak heel lastig bij brandstichtingen. We zijn er niet uitgekomen wie de brand heeft aangestoken", zegt persofficier Pieter van Rest.

"Op basis van onderzoek konden we vaststellen dat er sprake is van brandstichting. Maar als je wilt uitzoeken wie dat heeft gedaan, dan heb je eigenlijk getuigen nodig of een verdachte moet zelf bekennen. Van beide is geen sprake."


Geen verdachte meer
De vrouw uit Emmen is nu niet langer verdachte in de zaak. "We zetten een punt achter deze zaak. Dat betekent ook het einde van de status 'verdachte'. Maar als er nieuwe informatie komt, dan zou dat aanleiding kunnen zijn om opnieuw te beginnen", zegt Van Rest.

Deel dit artikel: