Einde aan Axis theaterfestival in Assen

ASSEN - Het Axis theaterfestival in Assen houdt op te bestaan. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt.

Een verwachte stijging van de bezoekersaantallen op het 12e festival vorig jaar bleef uit en ook de inkomsten vielen tegen.

Vervroegen in seizoen
Het bestuur lastte in 2015 eerder al een pauzejaar in, om na te denken over de toekomst van het festival. Daarin is onder meer besloten het festival te vervroegen. Axis was altijd in sepember, maar vorig jaar is dat verplaatst naar mei, aan het begin van het theaterseizoen om meer verrassende voorstellingen te programmeren.Geen verbetering
"In mei 2016 is het laatste festival geweest. Wij hoopten op dit tijdstip van het jaar meer publiek te trekken”, aldus vertrekkend voorzitter Fenny Wijnholds. “Met pijn in ons hart zagen we geen verbetering, waardoor de verwachte inkomsten achterbleven”, vervolgt ze. “Dan bereik je een punt waarop je hardop moet afvragen of je dan nog de verantwoordelijkheid kunt en wil dragen voor een dergelijke, grote organisatie.”

In de plaats van het Axis theaterfestival krijgt Assen een nieuw stadsfestival met de naam Art of Wonder. Dit nieuwe festival wordt georganiseerd door theatergezelschap Garage TDI.

“Wij hebben er alle vertrouwen in dat er samen met Garage TDI een mooi en bruisend festival in de stad wordt neergezet, dat zich kan ontwikkelen tot een bekend en noemenswaardig theaterfestival in Nederland”, aldus Fenny Wijnholds.
Deel dit artikel: