GGD: Spelen op kunstgras met rubberkorrels is veilig

ASSEN - Sporten op kunstgrasvelden met rubberkorrels is veilig. De risico's zijn zo klein dat er verantwoord kan worden gevoetbald.
Dat zegt GGD GHOR, de koepelorganisatie van GGD's in een reactie op een uitzending van Zembla, eerder deze week.


Visjes

In de uitzending werd gemeld dat de stoffen in de rubberkorrels misschien toch gezondheidseffecten hebben. Onderzoekers zeiden dat na tests met zebravisjes en zebravisembryo's in water waarin de korrels hadden gelegen. Daaruit bleek dat de embryo's doodgingen en de visjes gedragsverandering vertoonden.


Jammer

Dat onderzoek is nog lang niet ver genoeg gevorderd om uitspraken over onveiligheid te rechtvaardigen, aldus GGD GHOR. De dienst vindt het jammer dat er nu door een academische discussie mogelijk toch weer maatschappelijke onrust ontstaat, terwijl dat niet nodig is.


Drentse clubs

In onze provincie
met de vraag of ze moeten doorgaan met het spelen op kunstgrasvelden, of niet. VV Annen heeft bijvoorbeeld besloten de velden voor de jeugd te sluiten. SC Erica volgt het voorbeeld van Annen en sluit ook de kunstvelden voor de jeugd.

Drentse clubs worstelen met kunstgras

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.