Henk Nienhuis (75) is overleden

VOETBAL - Mister Veendam Henk Nienhuis is overleden. De 75-jarige Nienhuis was onder meer speler, trainer en directeur van Veendam.
Nienhuis werd in 1941 geboren in Nieuw-Buinen, waar hij begon met voetballen. Nienhuis gold als een groot talent en de middenvelder werd op 21-jarige leeftijd door Veendam ingelijfd. Daar deed hij het zo goed, dat zelfs Feyenoord interesse in hem toonde en hij werd geselecteerd voor Jong Oranje.

Een week voor de wedstrijd tegen Jong Denemarken raakte Nienhuis na een tackle zwaar geblesseerd, waarna hij nooit meer zijn oude niveau zou halen, schrijft VliegendeKeeper.com.Trainer

Na zijn actieve carrière was jarenlang Nienhuis trainer bij Nieuw Buinen en werd hij assistent-trainer bij FC Groningen. In 1984 werd Nienhuis hoofdtrainer van eerstedivisionist Veendam, waarmee hij de weg omhoog insloeg en voor volle tribunes zorgde.

In 1986 en 1988 promoveerde hij met Veendam naar de Eredivisie, waarna de Veenkolonialen er met opgeheven hoofd ook weer uitgingen. Nienhuis gold als een 'bezeten trainer', die er niet voor terugdeinsde om zijn spelers flink de waarheid te vertellen. Legendarisch is zijn vreugdedans in het Oosterpark-stadion na een 1-3 winst op FC Groningen.Directeur
In de jaren negentig werd Nienhuis directeur van Veendam en ook van FC Groningen. Toen SC Veendam in april 2013 failliet ging, was Nienhuis geen directeur meer. Hij bemoeide zich ook niet meer met de gang van zaken aan de Langeleegte. In het najaar van 2012 was namelijk prostaatkanker geconstateerd bij de cultheld, die tevens de ontdekker en zaakwaarnemer van Bas Dost was.

Nienhuis, die in de Langeleegte geëerd werd met een bronzen borstbeeld, kwam de laatste jaren amper nog in de publiciteit. Mister Veendam is 75 jaar geworden.Deel dit artikel: