Coevorden regenbooggemeente: ‘Homo’s en lesbiennes verdienen veilige omgeving’

De gemeente Coevorden is voortaan een regenbooggemeente (Rechten: RTV Drenthe / Steven Stegen)
De gemeente Coevorden is voortaan een regenbooggemeente (Rechten: RTV Drenthe / Steven Stegen)
COEVORDEN - Ook Coevorden gaat voortaan als regenbooggemeente door het leven. De gemeenteraad steunde vanavond unaniem een motie van PAC, PvdA, D66 en CDA. De gemeente wil bijdragen aan de veiligheid en sociale acceptatie van homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders.
Mishandeling als voorbeeld

Raadslid Jerry Stoker verwees bij het indienen van de motie naar een voorval in januari. Toen werd een 25-jarige man uit Klazienaveen in Coevorden tijdens het stappen flink
omdat hij homo is. “Maar het gaat niet alleen om dat incident, we willen een breder signaal afgeven dat gelijkheid vanzelfsprekend moet zijn. Helaas lijkt dat niet voor iedereen het geval”, aldus Stoker.

Concrete acties

PvdA-raadslid Nina Jasperse vindt dat er nu ook concrete acties moeten komen. “Anders is het alleen symboolpolitiek. We denken aan deelnemen aan Paarse Vrijdag of een theatervoorstelling die met homoseksualiteit te maken heeft. En misschien lukt het om een regenboogzebrapad te realiseren. Dat idee is ook al geopperd.”
Burgemeester Bert Bouwmeester zei de motie graag uit te willen voeren. Ook zei hij tegen de raad dat hij het openbaar ministerie heeft gevraagd een stevige sanctie te overwegen tegen de verdachte van de mishandeling in januari.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl