Nieuw Buinen laat punten liggen tegen Bergum, Emmen wint periode

VOETBAL - Nieuw Buinen is er niet in geslaagd de tweede periode in de 1e klasse F te winnen. Daarvoor was een overwinning noodzakelijk tegen Bergum. Maar na 90 boeiende minuten voetbal kwam de ploeg van trainer Geert Oosterloo niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Emmen, dat vandaag niet in actie kwam, profiteerde van de misstap en pakte de periode.
Bekijk hier:
Omdat het hoofdveld van Bergum, door de vele regenval, zondagochtend werd afgekeurd, werd de wedstrijd gespeeld op het kunstgras van buren BCV. Nieuw Buinen liet direct zien uitstekend op de kunststofvezels uit de voeten te kunnen en nam al in de tiende minuut de leiding. Gert Lukens profiteerde optimaal van de ruimte die hij kreeg en schoot vanaf de rand van het strafschopgebied de 1-0 binnen.

Vrije trap

Nieuw Buinen was de bovenliggende partij, kreeg nog een aantal goede kansen en kwam defensief niet in de problemen. Tot de 33ste minuut. Een vrije trap van Bergum leverde, na aarzelend optreden van doelman Robert Smit, de gelijkmaker op. Steffen Kumpe gaf de bal het laatste zetje (1-1).
In de tweede helft was de partij meer in evenwicht en kregen beide ploegen een aantal kansen. Nieuw Buinen zag een doelpunt van Koen Hateboer worden afgekeurd wegens buitenspel, terwijl aan de andere kant Smit uitstekend redding bracht op een schot van Roan Joostema. Met nog ruim een kwartier te spelen was Smit kansloos op een schot van Alex Bosma en zette de thuisploeg op een 2-1 voorsprong.

Geen periodetitel

Lang kon de thuisclub niet genieten van de voorsprong. Zes minuten later trok Arnoud Bentum de stand weer gelijk, maar de 2-2 was niet genoeg om de tweede periode te winnen. De Buuners gingen op zoek naar de winst, kregen ook een paar kansen, maar de treffer viel niet.