Inwoners Veenhuizen maken weer bezwaar tegen Pauperparadijs

VEENHUIZEN - Omwonenden van het Gevangenismuseum in Veenhuizen dienen opnieuw bezwaar in tegen het Pauperparadijs.
De twee bezwaarmakers kunnen zich niet vinden in de door de gemeente Noordenveld verleende vergunningen.

Aantal voorstellingen
De bezwaarmakers zijn vooral ontevreden over de toename van het aantal voorstellingen. Wegens het succes van vorig jaar spelen dit jaar niet 42, maar maximaal 52 voorstellingen. "De speelperiode is dus ook langer geworden en daar zijn mijn cliënten niet blij mee," aldus woordvoerder Chang Wong van SRK rechtsbijstand.

De omwonenden vrezen onder meer voor geluidsoverlast en problemen met het parkeren.  "Het liefst willen de omwonenden dat het van tafel gaat, maar dat is ondenkbaar", zegt Wong.

Rechtbank Groningen
De bezwaren van de twee bezwaarmakers zijn nog niet ingediend, maar de gemeente heeft sowieso twaalf weken de tijd om te reageren. "Dat wordt krap, daarom zouden we nog naar de rechtbank van Groningen kunnen gaan om een voorlopige voorziening te vragen", zegt advocaat Ramon Brouwer namens de twee bezwaarmakers.

Vorig jaar stapten meer omwonenden naar de bestuursrechter om het theaterstuk tegen te houden.

Geweldige zomer

Producent van het Pauperparadijs Wolter Lommerde zei hier eerder over: "We weten dat je nooit alleen maar medestanders hebt, maar gelukkig vonden veel mensen het vorig jaar een geweldige zomer. Daar ben ik blij mee."

Deel dit artikel: