Politie en FIOD doen inval in Nieuw-Schoonebeek in internationale witwaszaak

NIEUW-SCHOONEBEEK - Zo'n tweehonderd politieagenten, specialisten van Defensie en medewerkers van de FIOD voeren een grote actie uit in Nieuw-Schoonebeek. Een oud-ijzerhandelaar uit die plaats is aangehouden.
De actie maakt deel uit van een groot witwasonderzoek in binnen- en buitenland. Maar volgens de politie ligt het zwaartepunt in Zuidoost-Drenthe.

De aanleiding voor de inval is een melding van banken dat er grote sommen geld zijn rond gepompt. Onder andere naar het Caribisch gebied.

Over de grens
In totaal worden bij dertig woningen en bedrijfspanden invallen gedaan. Naast Nieuw-Schoonebeek zijn er ook invallen op andere plekken in Nederland, Duitsland, België en Sint Maarten. Ook net over de grens bij een grote discotheek in Meppen is een inval gaande. Deze discotheek is eigendom van de schroothandelaar.Suriname en de Antillen
Volgens een familielid van de opgepakte verdachte heeft de oud-ijzerhandelaar bedrijven in Suriname en de Antillen. Ook zou hij een bekende zijn van de politie.

Politie graaft in loods
In Nieuw-Schoonebeek concentreert de inval zich op een loods. Alles wat in de loods staat is in beslag genomen en wordt weggehaald. Daarna wil de politie in het gebouw gaan graven. Waar de politie naar op zoek is, is onbekend.Aanhoudingen
Bij de actie zijn tot nu toe vijf personen aangehouden. Het onderzoeksteam zoekt bij de invallen naar financiële administratie. Daarnaast legt het beslag op onroerend goed, waardevolle goederen en geld. Er zouden miljoenen euro's zijn witgewassen.

Meer over dit onderwerp:
Politie FIOD Nieuw-Schoonebeek gemeente Emmen
Deel dit artikel: