Tegenwind: Rabobank mag niet meewerken aan financiering windmolens

Morgen heeft Tegenwind een gesprek met de Rabobanken in de regio (Rechten: ANP/Remko de Waal)
Morgen heeft Tegenwind een gesprek met de Rabobanken in de regio (Rechten: ANP/Remko de Waal)
COEVORDEN - De Rabobanken in de Veenkoloniën mogen op geen enkele manier meewerken aan de financiering van windmolenparken in het gebied. Dat eist de actiegroep Tegenwind Veenkoloniën van vier Rabobanken in de regio, meldt RTV Noord.
Morgen hebben acht leden van de actiegroep onder aanvoering van Jan Nieboer een gesprek met een afvaardiging van de Rabobank.


Afstand nemen

Tegenwind wil dat de bank in een verklaring afstand neemt van de windparkplannen in het gebied. Ook moet die verklaring in de media bekendgemaakt worden. Of de Rabobank dat gaat doen, moet morgen duidelijk worden.
De actiegroep Tegenwind voert al langere tijd actie om de plannen voor de windparken in de Veenkoloniën tussen Coevorden en Meeden tegen te houden.
Lees meer: Minister Kamp kijkt toch naar zonne-energie in Veenkoloniën
Tegenwind ziet liever dat er een zonnepark komt in plaats van windmolens. Eind deze maand gaat voorzitter Jan Nieboer in gesprek met minister Kamp van Economische Zaken over de mogelijkheden voor zonne-energie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl