Tegenwind wil 'vooringenomen' bank boycotten

Jan Nieboer roept op tot het boycotten van de Rabobank (Rechten: archief RTV Drenthe)
Jan Nieboer roept op tot het boycotten van de Rabobank (Rechten: archief RTV Drenthe)
COEVORDEN - Jan Nieboer van de actiegroep Tegenwind roept op tot een boycot van de Rabobank in het Veenkoloniën-gebied.
Nieboer heeft vandaag een teleurgesteld gevoel overgehouden aan een gesprek met de bank. "Wij zijn zwaar teleurgesteld uit het gesprek gekomen", zegt Jan Nieboer tegen
.
Tegenwind deed een oproep aan het bankenconcern om op geen enkele manier medewerking te verlenen aan de financiering van windmolenparken in de Veenkoloniën.

'Vooringenomen'

De Rabobank liet echter aan het begin van het gesprek met Nieboer en enkele medestrijders weten eerst de vergunningsprocedure af te willen wachten.
"Ze zijn vooringenomen", vindt Nieboer. "Ze koketteren met het feit dat ze een coöperatieve bank zijn, maar het zijn dode letters."

Huizen onder water

Tegenwind vreest dat de waarde van huizen in de Veenkoloniën daalt door de plannen voor windparken. "Duizenden klanten van de Rabobank worden zo gedupeerd. Hun huizen komen onder water te staan en de Rabobank schiet zo ook zichzelf in de voet."
Nieboer deed daarom een oproep tot een boycot van de bank in het Veenkoloniën-gebied. "Nee, dat gaat niet te ver. Dit gesprek was nutteloos, de Rabobank geeft gewoon niet thuis. We zater er plat gezegd voor 'Piet Snot'."
De Rabobank was volgens RTV Noord niet bereikbaar voor commentaar.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl