Stakende medewerkers Dierenambulance weggestuurd

De stakende medewerkers staan op straat (Rechten: archief RTV Drenthe)
De stakende medewerkers staan op straat (Rechten: archief RTV Drenthe)
EMMEN - Drie medewerkers van de Dierenambulance Zuidoost-Drenthe die het werk hebben neergelegd, worden weggestuurd. Drie anderen zijn uit zichzelf vertrokken.
Dat zegt een woordvoerster van de Dierenbescherming, waar de Dierenambulance onder valt, tegen
.

Solidair

De medewerkers legden hun werk vorige week neer, omdat ze het niet eens waren met het op non-actief stellen van twee coördinatoren. Met hun actie toonden ze zich solidair. De zes kregen eerder deze week van de Dierenbescherming het bericht dat ze voor vandaag moesten aangeven of ze hun vrijwilligerswerk zouden hervatten.

Onduidelijkheid

Een van de coördinatoren die op non-actief zou zijn gezet, Björn de Leeuw, laat in een reactie weten dat het gaat om twee vrijwilligers die zelf het bijltje er bij neer hebben gelegd, en negen andere stakers. "Waar die zes vrijwilligers vandaan komen waar de Dierenbescherming het over heeft, weet ik ook niet." Ook zegt hij dat hij niet op non-actief werd gezet, maar dat hem in een mailtje zijn ontslag meegedeeld werd.
"Er speelde iets met een collega. Die werd er van verdacht zaken te hebben verduisterd, diefstal. Dit heb ik met mijn collega gemeld bij de Dierenbescherming, en die zou er naar gaan kijken. Een week later kreeg ik te horen dat ik niet meer hoefde te komen, omdat we qua dierenwelzijn niet meer op één lijn zouden zitten. Ik snap er werkelijk niets van", aldus De Leeuw.
Lees meer: Stakende medewerkers Dierenambulance eisen gesprek met raad van bestuur
Ultimatum
Het Dagblad van het Noorden meldt dat drie vrijwilligers ervoor kozen om zelf weg te gaan. Drie anderen reageerden niet en zijn nu volgens de Dierenbescherming niet langer welkom. Waarom de coördinatoren niet meer welkom zijn, wil de woordvoerster van de Dierenbescherming niet zeggen.
Tegen RTV Drenthe zegt de Dierenbescherming dat ze voorlopig niet inhoudelijk op de zaak willen reageren.
Inmiddels zouden zich twee voorlopige coördinatoren en enkele nieuwe vrijwilligers hebben gemeld.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.