Reconstructie dood Berend Smit op het Dwingelderveld

DWINGELOO - Een deel van het Dwingelderveld is vanmiddag afgesloten in verband met een reconstructie van de gewelddadige dood van Berend Smit.
Smit werd in november 2012 door meerdere schoten om het leven gebracht door Admilson en Marcos R. uit Hoogeveen. De twee broers vermoordden een jaar later het echtpaar Veenendaal in Exloo.


Op verzoek NFI

Volgens politiewoordvoerder Ron Reinds vindt de reconstructie plaats op verzoek van het Nederlands Forensisch Instituut. "Het doel is om een beter inzicht te krijgen wat er zich destijds heeft afgespeeld. Al het forensisch bewijs wordt nog eens tegen het licht gehouden en wordt met elkaar gecombineerd. De reconstructie is nu, omdat de omstandigheden in de natuur nu net zijn als toen in november destijds."
Lees meer: Donderdag reconstructie van dood Berend Smit
Broers aanwezig

Ook de twee broers zijn bij de reconstructie aanwezig. "De beide verdachten zullen hier onafhankelijk van elkaar bij aanwezig zijn, samen met hun advocaten", aldus Reinds. "Ze zullen een aantal vragen moeten beantwoorden. Ze mogen niet met elkaar praten, omdat ze elkaar kunnen beïnvloeden. Na afloop van de reconstructie mogen ze wel even een woordje met elkaar wisselen."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.