Wereldkampioen Kjeld Nuis gehuldigd tijdens 4 Mijl van Emmen

Nuis na zijn winst op de 1500 meter (Rechten: EPA/Carina Johansen)
Nuis na zijn winst op de 1500 meter (Rechten: EPA/Carina Johansen)
SCHAATSEN - Tweevoudig wereldkampioen Kjeld Nuis staat zondag na de 4 Mijl van Emmen in het zonnetje. De gemeente huldigt hem voor zijn schaatsprestaties van afgelopen seizoen.
Schaatser Nuis pakte zowel op de 1000 als de 1500 meter de wereldbekertitel in Zuid-Korea. Ook won hij brons op het WK spint in Calgary.

Raadhuisplein

In een filmpje op Facebook geeft de schaatser uit Emmen aan dat hij op zondag 2 april zeker weten van de partij is bij de 4 Mijl van Emmen. "Ik hoop jullie allemaal te zien op het Raadhuisplein voor een leuk feestje", aldus de topschaatser.

De schaatser wordt gehuldigd door de wethouder sport Bouke Arends, gedeputeerde Henk Jumelet en door burgemeester Eric van Oosterhout. Laatstgenoemde gaf eerder al aan tijdens de 4 Mijl zelf ook mee te lopen.
De 4 Mijl van Emmen is 2 april, de start is in de wijk Delftlanden en de finish op het Raadhuisplein. De huldiging vindt om 16.00 uur plaats.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.