Video: Levensgevaarlijke inhaalactie op N48 bij Hoogeveen

HOOGEVEEN - Hij zit voor zijn werk als koerier dagelijks op de weg, maar wat Be Nieboer afgelopen week zag op de N48 tussen Hoogeveen en Ommen, maakte hij niet eerder mee.
Nieboer was getuige van een levensgevaarlijke inhaalactie die maar net goed afliep. Een auto botste bijna frontaal op het busje van de koerier uit Oude Pekela.

'Mevrouw had haast'
Zijn dashboardcamera registreerde alles. Nieboer reed op de tweebaansweg een vrachtwagen tegemoet, maar moest op het allerlaatste moment opzij, omdat de vrachtwagen werd ingehaald door een auto. "Mevrouw had haast", schreef Nieboer bij de beelden, die hij op Facebook plaatste.

"Het was heel heftig", zegt de koerier tegen RTV Noord. "Maar ik ben wel wat gewend, ik zie wel vaker rare dingen natuurlijk. Gelukkig zit ik in een hoge bus en heb ik ruim zicht, dus ik zag de auto op tijd aan komen", zegt Nieboer.

Nooit eerder meegemaakt
Net als de auto die voor Nieboer reed, week hij uit naar de berm. "Ik ben er heel nuchter in, hoor. Maar toch: zo gek als dit heb ik nog niet meegemaakt."

Hij heeft de beelden aan de politie doorgespeeld, die probeert de bestuurder te achterhalen.Als u de Facebookpost niet kunt bekijken, klik dan hier.
Meer over dit onderwerp:
N48 Hoogeveen inhalen rijgedrag
Deel dit artikel: