Geen besluit over ijsbaan: provincie nog steeds niet tevreden

De ijsbaanplannen zijn volgens de provincie niet genoeg onderbouwd
De ijsbaanplannen zijn volgens de provincie niet genoeg onderbouwd
HOOGEVEEN/ASSEN - Er is nog geen besluit genomen over waar in Drenthe de ijsbaan komt.
De provincie vindt dat zowel het plan van Hoogeveen als van Assen niet voldoende onderbouwd is. Dat zeggen ingewijden tegen RTV Drenthe.

Vijf miljoen

De verwachting was dat de provincie vandaag zou bekendmaken of het plan van Hoogeveen of dat van Assen zou winnen. Voor het winnende plan heeft de provincie vijf miljoen klaarliggen.

Bezoek aan Hoogeveen

Gedeputeerde Henk Jumelet bezocht vanochtend om 8 uur de initiatiefnemers van het Hoogeveense plan voor het Kleine Bols IJsstadion. Zij hebben te horen gekregen dat noch hun plan noch dat van Assen voldoet aan de eisen van de provincie.
In Hoogeveen is teleurgesteld gereageerd, nu het besluit nog weer langer op zich laat wachten. Wanneer beide ijsbaanplannen verbeterd moeten zijn, is niet duidelijk. Er is geen deadline gesteld. Ook zou de vijf miljoen aan provinciale subsidie beschikbaar blijven. De plannenmakers en beide gemeenten moeten vooral financieel aan de slag, om de boel beter te onderbouwen.
Lees meer: Gedeputeerde Jumelet geeft verlossende woord over ijsbaanplan Hoogeveen
Na zijn bezoek vanmorgen aan Hoogeveen, kwam Jumelet vanmiddag op de fiets in Assen aan om ook daar tekst en uitleg te geven.

Om 14.00 uur licht de gedeputeerde het besluit van de provincie toe op een persbijeenkomst.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.