'Behulpzame' automobilist is ambulance tot last

SCHOONOORD - De politie heeft een automobilist (23) uit Schoonoord gisteravond van de weg geplukt, omdat hij het werk van ambulancemedewerkers hinderde.
De automobilist had een blauw knipperlicht aan de voorkant van zijn auto. Medewerkers van de ambulance belden de politie, omdat ze last hadden van het knipperlicht toen ze over de N376 bij Schoonoord reden.

"De chauffeur gaf ons te kennen dat hij de ambulance wilde helpen door voor ze te rijden met blauw knipperlicht", laat de politie op Facebook weten.

Volgens de bestuurder uit Schoonoord reed de ambulance eerst tussen Borger en Schoonloo zonder zwaailichten met hoge snelheid achter hem. "Vlak voor een scherpe bocht deed hij zijn lampen aan, toen zag ik dat in de spiegel." De automobilist zegt dat hij geen mogelijkheid had om uit te wijken, ook omdat hij daarna in de bebouwde kom reed. Volgens hem was het er onoverzichtelijk en besloot hij dus zijn blauwe lamp aan te doen. "Ik kon de ambulance daar niet voorbij laten gaan."

De blauwe verlichtingsbalk is in beslag genomen en de 23-jarige man krijgt waarschijnlijk een boete thuisgestuurd. Het rijden met zo'n knipperlicht is verboden, meldt de politie.

Meer over dit onderwerp:
112 ambulance Schoonoord gemeente Coevorden
Deel dit artikel: