Medewerkers distributiecentrum Jumbo in Beilen gaan door met actievoeren

De acties bij het Jumbo-distributiecentrum in Beilen gaan door (Rechten: archief RTV Drenthe)
De acties bij het Jumbo-distributiecentrum in Beilen gaan door (Rechten: archief RTV Drenthe)
BEILEN - De medewerkers van het Jumbo-distributiecentrum in Beilen gaan verder met actievoeren.
Medewerkers voeren sinds dinsdagochtend actie, omdat Jumbo en vakbonden FNV en CNV het niet eens zijn over een nieuwe cao. De huidige cao liep afgelopen zaterdag af, maar na drie dagen actievoeren is er nog steeds geen oplossing.

Elf minuten langer pauze

Werknemers van de Jumbo-distributiecentra in Beilen, Breda, Elst, Raalte, Veghel en Woerden gaan vandaag verder met hun stiptheidsacties. "En we nemen elf minuten langer pauze, dat is 2,5 procent van de totale werkdag en komt overeen met onze looneis van 2,5 procent", vertelt Hans Beekhuis van de FNV.
Lees meer: Medewerkers distributiecentrum Jumbo in Beilen voeren actie
Donderdag is de vierde dag dat er in de distributiecentra strikt volgens de regels wordt gewerkt. Normaal verwerken de medewerkers zo’n honderd pallets per persoon per dag, maar volgens FNV zijn dat er tijdens de stiptheidsacties hooguit vijftig.

Albert Heijn

In reactie op het ultimatum van de FNV, gaf Jumbo aan alleen onder strikte voorwaarden te willen onderhandelen over een cao. Jumbo wil de uitkomst van de gesprekken laten afhangen van de cao-trajecten in de supermarkten en bij de distributiecentra van Albert Heijn.
Lees meer: Jumbo 'verbijsterd' over ultimatum voor nieuwe cao
Topman langs in Beilen
Naar aanleiding van de stiptheidsacties van de afgelopen dagen ging Jumbo-topman Frits van Eerd gisteren onder meer langs bij het distributiecentrum in Beilen om “zijn oor te luisteren te leggen” bij de werknemers.
"Eigenlijk was dat hartstikke goed, want nu konden onze leden aan Van Eerd zelf vertellen dat de werkdruk te hoog is. Dat er meer echte, vaste banen moeten komen. En dat 2,5 procent loonsverhoging niet meer dan redelijk is", aldus Debbie van Leiden van FNV Handel.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.