Stelling: Thuis wiet telen voor medicinale doeleinden moet kunnen

Wiet telen voor medicinaal gebruik moet kunnen (Rechten: Pixabay.com)
Wiet telen voor medicinaal gebruik moet kunnen (Rechten: Pixabay.com)
NIEUW-BUINEN - De gemeenteraad van Borger-Odoorn gaat praten over het legaliseren van de thuisteelt van medicinale cannabis.
Dat gebeurt op initiatief van raadslid Miranda Pathuis van Gemeentebelangen Borger-Odoorn. Zij heeft zelf kanker en gebruikt THC olie om de pijn te verlichten.
"Het is vies spul en het mag niet, maar ik heb er enorm veel baat bij. Het is ontzettend mooi als je pijn en ongemak bij zieke mensen met een plantje kunt verlichten. Ik vind ook dat we af moeten van de vreemde situatie dat cannabis wel in een coffeeshop verkocht mag worden, maar niet mag worden geteeld", zegt Pathuis.
Lees meer: Raadslid Borger-Odoorn zwengelt discussie thuisteelt cannabis aan
Lees meer: Vijf vragen over cannabis als medicijn
Stelling
Wat vindt u? Moet dit thuis kunnen of gaat dat u te ver?

Leste Ronde

Meepraten over de stelling van vandaag? Bel in de Leste Ronde tussen 17.30 en 18.00 uur naar 0592-331188 of kijk op Facebook.com/RTVDrenthe en laat uw reactie achter.

Vorige stelling

Gisteren vroegen we u of een overtreding maken met een kind in de auto dubbel beboet zou moeten worden. Een ruime meerderheid is het hiermee eens, 76 procent vindt dat de boete in deze gevallen verdubbeld moet worden. Bijna 24 procent is het er niet mee eens. Er stemden 1.408 mensen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.