Ondernemend: Meppel is toe aan een eigen cultureel kwartier

Ondernemend komt vanuit chateaux hotel De Havixhorst (Rechten: Leo de Harder/RTV Meppel)
Ondernemend komt vanuit chateaux hotel De Havixhorst (Rechten: Leo de Harder/RTV Meppel)
MEPPEL - Meppel is toe aan soort van cultureel kwartier rondom schouwburg Ogterop. Meppeler Mark Sluiter vindt dat het oude pand van scholengemeenschap Stad en Esch omgetoverd moet worden tot museum.
Sluiter: "We ontwikkelen samen met architect Pieter Brink een plan om te kijken of we een museum kunnen maken." Sluiter is voorzitter van kunsthuis De Secretarie, midden in Meppel. Ze willen samenwerken met het Drukkerij Museum.
"We spreken over 3000 vierkante meter om te ontwikkelen. Het museum moet er een onderdeel van zijn. Je hebt zo drie miljoen ontwikkelkosten. We zijn nu hard aan het rekenen. Het moet betaalbaar zijn."

Er is weer geld voor bedrijfsuitjes

Evenementenbureau's zijn er veel. En de aantrekkende economie zorgt er voor dat er weer geld is voor de organisatie van evenementen. Myrthe Strijker van het Hoogeveense bedrijf Niquell ziet wel kansen.
En wat doe je als je als klein meisje er al van droomt om zelfstandig ondernemer te zijn? Ellen Willems-Floris zette haar droom door en is nu eigenaar van een zaak in sanitair en badkamers. Ze vertelt over deze stap in Ondernemend.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.