Consulent Mirjam Balkema maakt Drentse boeren duurzaam

Mirjam Balkema gaat als consulent in Drenthe aan de slag met duurzame melkveehouderijen (Rechten: LTO-Noord)
Mirjam Balkema gaat als consulent in Drenthe aan de slag met duurzame melkveehouderijen (Rechten: LTO-Noord)
ASSEN - Drentse melkveehouders die hun bedrijf willen verduurzamen, kunnen voortaan de hulp inschakelen van een consulent. Het gaat om stadsboerin Mirjam Balkema uit Groningen.
Balkema is als eerste consulent duurzame melkveehouderij zojuist gepresenteerd. Ze gaat letterlijk de boer op in Drenthe, om de melkveehouders te helpen bij het ontwikkelen van hun bedrijf, in combinatie met grondgebondenheid en duurzaamheid. Balkema zette zich de laatste tijd als
al in voor een duurzaam en gezond voedselsysteem.

Verbetering landbouwstructuur

Balkema (36) is voorlopig voor een jaar ingeschakeld door LTO Noord, de Natuur- en Milieufederatie Drenthe en de provincie Drenthe, met een optie op nog eens drie jaar. De organisaties willen dat de consulent 'als een soort makelaar en schakelaar' met de boeren werkt aan een toekomstgerichte landbouw.
De partijen hebben hiervoor de Ontwikkelagenda Melkveehouderij en Natuur Drenthe opgesteld. Doel hiervan is dat de Drentse landbouwstructuur verbeterd wordt, en dat tegelijkertijd water, milieu en de natuur een impuls krijgen. De ambitie van de partijen is dat Drenthe in 2020 tot de top van grondgebonden melkveehouderijen behoort die gericht zijn op duurzame productie.

Cassata

Morgen is consulent Mirjam Balkema vanaf 12.30 uur te gast in het Radio Drenthe-programma Cassata om te vertellen over haar missie onder de Drentse boeren.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.