Drukke avondspits: zo blokkeerden boeren de weg

Blokkade A28 bij Hoogeveen
Boeren blokkeren de A28 in beide richtingen in Hoogeveen © RTV Drenthe/Kim Stellingwerf
Tijdens de avondspits zijn boeren en bouwers nog niet klaar met actievoeren. Op verschillende plaatsen ondervindt verkeer op snelwegen nog hinder van blokkades. Onder andere de A37 staat helemaal vast in beide richtingen bij de Duitse grens.
ANWB en Rijkswaterstaat waarschuwden al voor files in de avondspits in het Noorden door de acties van boeren en bouwers tegen het stikstofbeleid.

Geen moment filevrij

In het hele land worden sinds vanochtend vroeg snelwegen geblokkeerd door trekkers. Volgens Rijkswaterstaat is het vandaag nog geen moment filevrij geweest in Nederland. Op de A37 blijft het verkeer voorlopig flinke hinder ondervinden. Ondanks een brief waarin de gemeente Emmen vanmiddag stelde dat blokkeren van wegen verboden is, gaan de actievoerders door.
Volgens actievoerder Tino Guichelaar is er goed contact met de politie. Verkeer kan de komende uren mondjesmaat doorrijden en hulpdiensten worden niet tegengehouden. "Dan gaan we een langzaamaan-actie uitvoeren richting Hoogeveen. Richting de avondspits is er dus nog kans op een kleine opstopping. Dat is wel de bedoeling, maar we willen niet alle respect verliezen..."

A28 werd in beide richtingen geblokkeerd

Op de A28 werden beide richtingen in de tweede helft van de middag geblokkeerd met trekkers. Richting Beilen stonden er al trekkers stil op de snelweg, collega-actievoerders blokkeerden vakkundig ook de route richting Meppel. De stoet richting Beilen zette vervolgens koers naar die plaats. Inmiddels zijn daar de grootste problemen op de A28 voorbij.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.