Nummer 'Knooien' van Leon Moorman verkozen tot mooiste Drentse Woord van het Jaar

Leon Moorman tijdens DLF
Leon Moorman tijdens het Drèents Liedtiesfestival © RTV Drenthe
Knooien is het Mooiste Drentse Woord van 2019 geworden. En daar is zanger Leon Moorman, die met zijn nummer 'knooin' het Drèents Liedtiesfestival won, heel blij mee. "Ik ben er in ieder geval heel trots op dat het woord 'knooin' zo'n positieve lading heeft gekregen de laatste tijd", aldus Moorman.

Iets positiefs

Moorman wil met zijn nummer vooral meegeven dat knooien eigenlijk een mooie bezigheid is. Moorman: "Heel vaak wordt het negatief uitgelegd, zo van 'wat ben je aan het prutsen, wat ben je aan het knooien'. Terwijl knooien mij juist ver heeft gebracht." Moorman hoopt dan ook dat meer mensen gaan inzien dat het woord ook op een andere manier kan worden bekeken, want volgens hem is "knooien méér dan hoe het vaak gebruikt wordt".

Verder knooien?

Gaat Moorman in 2020 nog verder met knooien? "Absoluut, ik ga heel veel nieuwe liedjes opnemen en ik ga heel veel spelen." Zo heeft hij 26 januari een concert bij Podium Zuidhaege in Assen, "waar nog steeds kaartjes voor gekocht kunnen worden", vertelt hij lachend. "En ik ga zoveel mogelijk nieuwe muziek laten horen", aldus Moorman.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.