Kritiek op te steile brug over Havenkanaal Assen

Zo moet de nieuwe Enkeerdpadbrug er uit komen te zien (afbeelding: gemeente Assen)
Zo moet de nieuwe Enkeerdpadbrug er uit komen te zien (afbeelding: gemeente Assen)
ASSEN - De fietsbrug bij het Enkeerdpad in de Asser wijk Marsdijk lijkt in de toekomst een onneembare horde te worden voor fietsers en mindervaliden. Daarvoor vreest GroenLinks in Assen.
De partij heeft het college om uitleg gevraagd. De Enkeerdpadbrug en de Lonerbrug over het Havenkanaal worden na de zomer aangepast om het vaarverkeer naar Assen te bevorderen.
Lees meer: Na Blauwe As pakt Assen nog twee bruggen aan
De Enkheerdpadbrug is op dit moment een houten ophaalbrug voor fietsers en wandelaars. Deze wordt vervangen door een vaste hogere stalen brug. Volgens GroenLinks krijgt de brug een stijgingspercentage van 18 procent. De partij zegt dat de brug dan voor fietsers alleen begaanbaar is met de fiets aan de hand.
Groenlinks vraagt het college om met een andere oplossing te komen voor de brug, bijvoorbeeld een lagere beweegbare brug. Verder geeft de partij aan dat het college de inwoners van Marsdijk actief had moeten betrekken bij de plannen.

Stijgingspercentage op 13 procent

Wethouder Ruud Wiersema van Assen gaf eerder al aan dat de Enkeerdpadbrug een voetgangersbrug wordt en geen fietsbrug, dus dat fietsers inderdaad lopend met de fiets aan de hand de brug over moeten. Ook klopt het hellingspercentage van 18 procent niet, wat GroenLinks nu aangeeft. Volgens wethouder Wiersema ligt het stijgingspercentage op maximaal 13 procent.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl