Kallon knokt zich terug in basis FC Emmen

VOETBAL - Issa Kallon start morgenavond in de voorlaatste competitiewedstrijd van FC Emmen, in en tegen Dordrecht, in de basis. De rappe aanvaller begint naast Cas Peters. Dat betekent dat Kai Huisman, nadat hij drie duels op rij mocht starten, op de bank plaats moet nemen.
Ook Josimar Lima start, in tegenstelling tot de laatste weken, in Dordrecht. Dat heeft alles te maken met de schorsing van rechtsback Deniz Aslan.

Klok rechtsback

Lima start met Tim Siekman in het hart van de verdediging. Gersom Klok zakt een linie en begint rechts achterin en Nick Bakker is linksback, waardoor Youri Loen doorschuift naar het middenveld.

Opstelling

De volledige opstelling is dan als volgt: Telgenkamp; Klok, Lima, Siekman, Bakker; Olijve, Türk, Loen, Bannink; Peters en Kallon.

FC Dordrecht

Tegenstander FC Dordrecht heeft het onverwacht nog heel moeilijk gekregen in de strijd tegen degradatie uit de Jupiler League. De Schapenkoppen pakten uit de laatste vijf wedstrijden slechts twee punten en omdat hekkensluiter Achilles'29 de laatste weken veel punten pakt slonk het gat naar drie punten. Afgelopen vrijdag kroop Dordt in Groesbeek door het oog van de naald, want pas in de allerlaatste minuut wisten de bezoekers, door een treffer van verdediger Erol Alkan (die de 2-2 maakte) een gelijkspel uit het vuur te slepen.

Schreeuw Dordrecht naar een goed einde

De 150 meegereisde supporters van FC Dordrecht werden op de clubwebsite uitgebreid bedankt voor hun steun bij Achilles'29. De club richtte zich voor de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen FC Emmen weer tot de fans, die voor de helft van het geld het stadion in kunnen.

Play-offs kunnen worden bereikt

FC Emmen kan bij winst in Dordrecht zeker zijn van een ticket in de play-offs. De ploeg van Dick Lukkien is dan wel afhankelijk van de uitslagen op de andere velden. Als Eindhoven verliest en De Graafschap of RKC (één van de twee is genoeg) verspeelt punten, dan is deelname aan het toetje na de competitie verzekerd.

Programma concurrenten

RKC - Fortuna Sittard
Cambuur - FC Eindhoven
De Graafschap - Achilles'29
Wanneer De Graafschap wint van Achilles'29 dan is de club uit Groesbeek gedegradeerd. Dit vanwege het enorme verschil in de doelsaldo met Dordrecht. In dat geval hoeft Dordrecht niet eens een punt te pakken tegen FC Emmen.

Volg de spannende ontknoping live op Radio Drenthe

FC Dordrecht - FC Emmen is live te volgen op Radio Drenthe. René Posthuma en Niels Dijkhuizen reizen af naar het Riwal Hoogwerkers Stadion in Dordrecht.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.