ISD Noorderkwartier en werkvoorzieningsschap Novatec voelen zich niet gehoord

RODEN - De ondernemingsraden van Intergemeentelijke Sociale Dienst Noorderkwartier in Roden en werkvoorzieningsschap Novatec in Tolbert willen meer betrokken worden bij de ambtelijke voorbereiding van de gemeente Westerkwartier, waar een gemeentelijke herindeling plaatsvindt.
In een brief aan de gemeenteraden van Noordenveld, Marum, Grootegast, Zuidhorn en Leek uiten beide ondernemingsraden hun ongenoegen, meldt RTV Noord.

Toehoorder
Ambtenaren van de vier Westerkwartier-gemeenten Marum, Grootegast, Zuidhorn en Leek praten in verschillende werkgroepen over de gemeentelijke organisatie na de herindeling. De medewerkers van Novatec en de ISD Noorderkwartier zijn daar niet bij betrokken. "Wij maken sinds september 2016 deel uit van de Bijzondere Ondernemingsraad van de toekomstige gemeente Westerkwartier, maar zijn daarin slechts toehoorder", schrijven ze.

Toekomst onduidelijk
Voorlopig blijven de partijen toehoorder, zolang niet duidelijk is of ISD Noorderkwartier en Novatec na de herindeling blijven bestaan, en zo ja in welke vorm. De betrokken gemeenteraden hebben daarover nog niet besloten. Volgens de OR van Novatec neemt de onrust en de onzekerheid onder de medewerkers toe zolang niet duidelijk is wat er na de herindeling gaat gebeuren.

Bijdrage leveren
Beide ondernemingsraden willen meer zeggenschap: "Wij vinden het niet meer dan billijk om, net als de andere ambtenaren, betrokken te worden bij het herindelingsproces. Wij willen graag een positieve bijdrage leveren en onze expertise delen."

Werkvoorzieningschap Novatec is de gemeenschappelijke regeling voor de uitvoering van onder meer beschut werk voor Noordenveld, Marum, Grootegast, Zuidhorn en Leek. ISD Noorderkwartier is de Intergemeentelijke Sociale Dienst van Noordenveld, Marum en Leek.
Deel dit artikel: