Boodschappen doen op nieuwjaarsdag? In Drenthe kan het bij deze supermarkten

Een supermarkt
Steeds meer supermarkten openen hun deuren op nieuwjaarsdag © ANP XTRA/Lex van Lieshout
Drie jaar geleden was slechts 15 procent van alle supermarkten in Nederland geopend, aankomende nieuwjaarsdag is dat al 30 procent. In Drenthe opent met name in Assen een groot aantal supermarkten de deuren, in de rest van de provincie zijn slechts enkele supermarkten geopend.

Assen

Als je op nieuwjaarsdag boodschappen wilt doen, is Assen dé aangewezen plaats in de provincie. Hier kun je namelijk terecht bij alle supermarkten van Albert Heijn, Jumbo en bij de Aldi aan de Groningerstraat.
Tekst gaat verder onder zoektool

Drenthe

Ga je liever ergens anders winkelen? Ook bij de Spar in Echten, de Plus in Emmen en de Aldi in Annen kan je op nieuwjaarsdag boodschappen doen.
Tekst gaat verder onder kaartje

Rest van Nederland

In de rest van Nederland kun je 1 januari in ten minste 232 van de 355 gemeenten één geopende supermarkt vinden. Vooral in de provincies Noord-Holland, Flevoland, Zuid-Holland en Noord-Brabant zijn relatief veel vestigingen open. In grote delen van Drenthe, Gelderland, Overijssel en de Biblebelt blijven de supermarkten dicht.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.