FDS dwingt weer promotie af, nu ook met titel

VOETBAL - FDS is de kersverse kampioen van de 4e klasse D. De club uit Havelterberg veroverde de titel en de bijbehorende promotie door op eigen veld middenmoter Sweel te verslaan: 2-1.
Bekijk hier:
In de laatste speelronde had FDS alles in eigen hand om de eerste plaats veilig te stellen. De voorsprong op Hoogeveen, de enige titelconcurrent, was namelijk drie punten. Een gelijkspel zou dus hebben volstaan voor FDS, maar voor eigen publiek ging de ploeg van trainer Peter Gjaltema vanzelfsprekend voor het maximale resultaat.

Gelijke stand bij rust

De overwinning kwam echter niet zonder slag of stoot tot stand. Halverwege de eerste helft zette Robin Sikken de gasten op voorsprong. FDS herstelde zich snel van die domper. Tom Lukas tekende zo'n tien minuten later voor de gelijkmaker. Met die 1-1 tussenstand gingen beide clubs na de eerste helft ook naar de kleedkamers.

Gewonde matchwinner

FDS toonde zich na de hervatting duidelijk de sterkste ploeg, al werd het overwicht niet in klinkende cijfers uitgedrukt. Alleen Patrick Hasebos scoorde namens de equipe van Gjaltema en kroonde zich daarmee tot matchwinner. De tot aanvaller omgeturnde verdediger was trefzeker met een tulband om. Hij had kort voor de 2-1 een behandeling ondergaan aan een hoofdwond.
Onder leiding van Gjaltema dwong FDS een jaar geleden ook al promotie af. De beslissingswedstrijd om het kampioenschap ging weliswaar verloren tegen Scharnegoutum '70, maar via de nacompetitie werd alsnog een plek in de 4e klasse afgedwongen. FDS was toen in een tweeluik te sterk voor Tzummarum.