Tynaarlo wil niet met bewoners om tafel over verkeersveiligheid Ter Borch

EELDERWOLDE - De gemeente Tynaarlo wil niet meedoen aan een bemiddelingstraject met inwoners rondom de verkeersveiligheid in de wijk Ter Borch bij Eelderwolde. De Raad van State stelde dit voor.
Zo'n tachtig inwoners van de nieuwbouwwijk Ter Borch zijn het niet eens met een bestemmingsplan van de gemeente Tynaarlo. De bewoners zijn ongerust over de toename van het autoverkeer op de Borchsingel in de wijk.

Maatregelen
De gemeente beloofde om maatregelen te nemen als de Borchsingel te druk zou worden, maar schrapte die maatregel al snel toen bleek dat het op sommige momenten al te druk was. De weg is de enige doorgaande route voor autoverkeer en vooral 's ochtends is het druk.


Raad van State
De bewoners besloten om een procedure te beginnen bij Raad van State, maar die stelde voor om eerst te bemiddelen tussen de klagers en de gemeente. De bewoners zagen wel heil in een gesprek, maar de gemeente dus niet.

"We hebben verkeerstechnisch niks aanvullends te bieden", schrijft het college van burgemeester en wethouders aan de raad. "Vanzelfsprekend blijft het college in gesprek met de inwoners over de verkeerssituatie."