NAM wil meebetalen aan gasmonument langs A7

Een impressie van het 'Andere Monument' langs de A7 bij Slochteren (Rechten: Stichting Meent van der Sluis)
Een impressie van het 'Andere Monument' langs de A7 bij Slochteren (Rechten: Stichting Meent van der Sluis)
ASSEN/SLOCHTEREN - De NAM, Gasunie en Gasterra steunen de oprichting van het aardbevingsmonument langs de A7 bij Slochteren.
Dat meldt
. De gasbedrijven willen de helft van de kosten op zich nemen, volgens initiatiefnemer stichting Meent van der Sluis.
Lees meer: Weduwe Meent van der Sluis blij met aardbevingsmonument: Het doet me ontzettend veel
Het 'Andere Monument' moet een beeld van een gebarsten baksteen worden, gemaakt door Karel Buskes. Het beeld staat symbool voor de keerzijde van de gaswinning. Volgens stichting Meent van der Sluis vinden de drie gasbedrijven het 'gerechtvaardigd' dat die kant van de gaswinning wordt belicht.
NAM-directeur Gerald Schotman verklaarde tijdens de bijeenkomst in Slochteren dat hij betreurt hoe de NAM dr. Meent van der Sluis heeft bejegend. Hij heeft dit ook gezegd tegen de weduwe en de kinderen van de Assenaar, die hij onlangs heeft bezocht. Meent van der Sluis schreef aardbevingen in de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw toe aan de gaswinning in Drenthe en Groningen. De NAM verwees dit destijds naar het land der fabelen.
Het beeld moet zo'n 230.000 euro kosten. De drie gasbedrijven betalen de helft. Ook zes van de twaalf gemeenten waar gas wordt gewonnen doen een bijdrage. De stichting zelf kreeg 20.000 euro aan giften voor het beeld.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.