Emmen is wéér de minst aantrekkelijke gemeente

EMMEN - Emmen is van de vijftig grootste Nederlandse gemeenten de minst aantrekkelijke om te wonen. Dat blijkt uit de nieuwe Atlas voor gemeenten die vanmiddag in het Atlas Theater in Emmen wordt gepresenteerd.
Emmen bungelt al jaren onderaan. Ook vorig jaar eindigde de gemeente op de laatste plek. Onderzoekers van de Atlas voor gemeenten vergelijken de gemeenten elk jaar op verschillende punten, zoals werkgelegenheid, veiligheid, het culturele aanbod en het huizenaanbod.
Lees meer: Onderzoek: Emmen minst aantrekkelijke gemeente om te wonen
Wel gelukkig
Emmen is dus niet echt aantrekkelijk om te wonen volgens de onderzoekers. Maar dat betekent niet dat de inwoners ongelukkig zijn. Uit de zogeheten geluksindex van de Atlas voor gemeenten staat Emmen op de zestiende plek.

Uitnodiging

De presentatie van de nieuwe Atlas voor gemeenten is vanmiddag om 15.00 uur in het Atlas Theater. Vorig jaar heeft Bouke Arends, toen nog loco-burgemeester, aangegeven dat de organisatie zelf maar eens naar Emmen moest komen om te kijken of Emmen echt zo onaantrekkelijk is.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.